Skip to main content
Ukategorisert

Raet Nasjonalpark

By 1. april 2020april 7th, 2020No Comments

Raet nasjonalpark

Raet nasjonalpark ble opprettet i 2016 og er Norges nyeste nasjonalpark. Alveberget hytteområde ligger i randsonen til nasjonalparken hvor du som hytteeier kan boltre deg fritt i store urørte naturområder.

Raet nasjonalpark er et av Sørlandets mest brukte friluftslivsområder, og særlig sommerstid kommer mange besøkende sjøveien. Mange av øyene er sikret som friluftsområder og skjærgårdspark. Nasjonalparken egner seg godt for kajakkpadling og vindsurfing, båt- og fotturer, fritidsfiske og bading. Tromlingene i havgapet utenfor Tromøya er en geologisk kuriositet med naturreservat status siden 1982. Et flott sted å oppleve fugleliv og skjærgårdsnatur.

Tromlingene er navnet på en langstrakt øy i havgapet utenfor Tromøy. Området er geologisk veldig spesielt, med myke gress sletter, rullesteinstrender, og langgrunne sandstrender mot fastlandet. Deler av øya er fugle- og våtmarks reservat, som er en viktig hekkeplass for vadefugler og ender. Her finnes også 29 intakte gravrøyser fra bronsealderen og vikingtiden, da sundet mellom Tromøy og Tromlingene var en viktig nødhavn.

www.raetnasjonalpark.no

 Foto: Raet nasjonalpark/Tore Moi